Начало За училището Постижения

Постижения

На 11 и 12 ноември 2023 г. в Кюстендил се състоя Национално отборно състезание по шахмат. Нашият училищен отбор се класира на 3 място, ученикът от 4 клас – Михаил получи приз за най-млад състезател.

Михаил с приза за най-млад състезател

Грамота за участие в конкурса "ГЛОБАЛНО УЧИЛИЩЕ"

ПЪРВО МЯСТО

НА ОТКРИТИЯ ТУРНИР ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

ПО ГОЛБАЛ

На 22-23.11.2014 г. в град София се проведе международен турнир по голбал за Купата на България. В турнира взеха участие осем отбора с представители на Босна и Херцеговина, Румъния, Турция, Македония и България. При оспорваните срещи в групите УСК „Болид“ (с треньор Дейвис Видолов) успя да елиминира всички противници в своята група. На полуфинала победи и отбора на СК“ Витоша“, които са представители на националния отбор на България. На финала се срещнаха отборите УСК „Болид“ от България и „Сату маре“ от Румъния. При напрегнат мач с продължения, победата и Купата на България бе извоювана от състезателите на УСК „Болид“ при СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“, които за пореден път показаха мъжество и огромно желание за победа. Наградата беше връчена от  г-н Калин Каменов, заместник-министър на младежта и спорта.

Победителите

 

 

ЕЖЕГОДНИ НАГРАДИ НА РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО

СОФИЯ-ГРАД

На 19.11.2014 г. се проведе церемония по връчване на ежегодните награди на Регионален инспекторат по образованието-София-град.

За цялостна дейност, заслуги и принос към столичното образование, на г-жа Елка Белокапова директор на нашето училище бе връчена грамота и статуетка.

 

Държавно първенство по шоудаун – Варна, 2014 година

     Участие взеха 46 състезатели разпределени в 4 групи – младежи до 20 г., девойки до 20 г., мъже и жени.

Класиране:

Младежи до 20 г.

1 място – Денис Попов – „Болид“ – София
2 място – Николай Пармаксъзов – СК „Атлет“ – Варна
3 място – Желяз Колев – СК „Атлет“ – Варна

Девойки до 20 г.
1 място – Байрие Емин – „Болид“ – София
2 място – Бехие Ахмед – СК „Атлет“ – Варна
3 място – Моника Методиева – „Болид“ – София

 

 

Радослав Златанов с европейско злато             на 100 метра

     Българският спринтьор Радослав Златанов спечели златен медал oт европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Суонзи, Великобритания, организирано от Международния параолимпийски комитет. Българинът финишира пръв във финала в спринта на 100 метра в клас Т13 (хора с умерено увреждане на зрението) с лично постижение за сезона от 11.22 секунди.

Повече информация – ТУК

 

„ОРФЕЕВА ДАРБА“

                                               

                                                                                       

 

 

 Популярният конкурс “Орфеева дарба” се организира ежегодно за деца и младежи от 4 до 20 годишна възраст. Право на участие имат всички желаещи певци, музиканти и танцьори в направление “фолклор”, както и изпълнители на класически инструменти, популярна музика, модерни и характерни танци. Конкурсът се провежда в гр. София в края на Март и началото на Април под патронажа на кмета на столицата.

 Целта е откриване и изява на талантливи изпълнители, запазване и обогатяване на музикалния и танцов фолклор в съвременното музикално и танцово изкуство.

Верни на традицията, организаторите на конкурса и тази година предоставиха възможност за изява на талантливите  ни деца.

От 15 до 24 март 2013 г.  се проведе девети национален конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба”.

 На 24 март вокална група  „Усмивки” от СОУДНЗ „Луи Брайл” взеха  участие в конкурса в направление  „Популярна и забавна музика” в III-та възрастова група.  

Членове на журито бяха Мими Иванова, Хайгашод Агасян и Мая Райкова от БНР.

Децата се представиха  с три песни от български автори и спечелиха златен медал и диплом от НФ„Орфеева дарба”.

Освен това те получиха официална покана от Арт център „Кърнолски” за участие в VI международен фестивал на изкуствата „Оrpheus in Italy”, който ще се проведе от 09 до 15 септември 2013 г.  в  град  Лидо ди Йезоло.